۞ امام علی (ع) می فرماید:
آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » اجتماعی » خوزستان » ویژه ها
  • شناسه : 2759
  • 07 جولای 2016 - 11:51

انواع سرطان در کودکان/علل سرطان/راههای درمان و سؤالات ذهنی شما در گفتگوی یاران۳۱۳ با دکتر علی امین اصنافی فوق تخصص خون و سرطان کودکان بیمارستان شفا اهواز

دکتر علی امین اصنافی، فوق تخصص خون و سرطان اطفال از پزشک های بیمارستان شفا و ابوذر اهواز در گفتگوی با یاران۳۱۳ به سؤالات ذهنی بسیاری از مردم خوزستان راجع بیماری سرطان پاسخ داد.

آیا سونامی سرطان در خوزستان واقعیت دارد؟

انواع سرطان در کودکان/علل سرطان/راههای درمان و سؤالات ذهنی شما در گفتگوی یاران۳۱۳ با دکتر علی امین اصنافی فوق تخصص خون و سرطان کودکان بیمارستان شفا اهواز

دکتر علی امین اصنافی - یاران313 1

سرویس پزشکی – یاران۳۱۳؛ دکتر علی امین اصنافی، فوق تخصص خون و سرطان اطفال از پزشک های بیمارستان شفا و ابوذر اهواز در گفتگوی با یاران۳۱۳ به سؤالات ذهنی بسیاری از مردم خوزستان راجع بیماری سرطان پاسخ داد.

با دکتر تماس گرفتیم مطب شخصی ندارد. همه وقت خود را در بیمارستان و درمانگاه بیمارستان و همچنین دانشگاه می گذراند. با او هماهنگ کردیم برای وقت مصاحبه. ساده و صمیمی و بدون هیچگونه تکلفی که گاهاً در برخی پزشکان می بینیم. عصر یکی از روزها را با او هماهنگ کردیم. ساعت ۱۷:۳۰ به درمانگاه بیمارستان شفا رفتیم. بیماران دکتر تعداد بالایی دارند یکی یکی آنها را ویزیت می کند. با بیماران می گوید و می خندد. به خانواده های آنها امیدواری می دهد. حدود یک ساعتی در سالن انتظار منتظر ماندیم تا بالاخره همه بیماران ویزیت شدند. از خانواده ها و بیماران راجع دکتر سؤال می کردیم. همه راضی بودند همه. می گفتند دکتر دلسوز، متواضع و به وقت هم قاطع و جدی است. نمی گذارد هیچ عاملی مانع روند درمان شود. چیزی که برای او مهم است روند درمان کودکان است. بالاخره وارد اتاق شدیم. خیلی ساده و بی آلایش و بدون تکلف و متواضعانه برای ما برخاست و احوالپرسی کرد و گرم گرفت. خیلی زود وارد بحث شدیم و سؤالات را یکی یکی از دکتر پرسیدیم و بعد از پایان گفتگو از او خداحافظی کردیم.

گفتگوی اختصاصی #یاران۳۱۳ با #دکتر_علی_امین_اصنافی – فوق تخصص خون وسرطان کودکان؛ بیمارستان شفا اهواز

سلام علیکم لطفا خودتان را معرفی کنید

سلام، دکتر علی امین اصنافی هستم. متخصص خون و سرطان اطفال. ازسال۹۱ کار را در اهواز شروع کرده ام. در بیمارستان شفاء و ابوذر مشغول هستم و مطب شخصی هم ندارم.

آقای دکتر نظر شما در مورد سونامی سرطان چیست؟ واقعیت این است که روز به روز بر تعداد افراد سرطانی افزوده می شود. شما با سونامی خواندن آن موافقید؟

اولا اینکه ما هیچ گونه آماری نداریم. ما باید یک آماری داشته باشیم که مثلا بگوید از سال۸۰ تا۹۰ چه تعداد بیمار سرطانی داشته ایم و از سال۹۰ تا۹۵ چقدر افزایش یافته است. ما چون این آمار را نداریم، نمی توانیم فقط بر اساس مشاهدات مان صحبت کنیم. البته کار خیلی سختی هم نیست فقط کافیست یک تیمی مثلا در همین بیمارستان شفاء پرونده های ۱۰ سال قبل را بررسی کنند و آمار ارائه بدهد. ولی تا وقتی که ما کار آماری انجام نداده ایم، نمی تونیم بدون سند حرفی بزنیم.

ثانیاً از طرفِ دیگر سبک زندگی ها در حال صنعتی و ماشینی شدن است. طبیعتاً هر چقدر که این فضای زندگی ها عوض شود، نَمای بیماری ها هم تغییر می کنند. ممکن است ما از لحاظ درمانِ بیماری ها پیشرفت کنیم ولی از آن طرف تماس با مواد سمی مثلا در غذاهای آماده بیشتر می شود. در بخش بزرگسالان تعداد بیماری های گوارشی افزایش پیدا کرده است چرا که مصرف غذاهای فست فودی و آماده بیشتر شده است. درصد تعداد افرادی که اضافه وزن دارند هم افزایش پیدا کرده پس تعداد بیماری های وابسته به انها هم بیشتر می شود. یا مثالی دیگر از زندگی صنعتی شدن، همین افزایش تعداد وسایل حمل و نقل است که موجب افزایش بیماری های ریوی شده است. یکی دیگر از موارد، افزایش مصرف قلیونی هاست. در گذشته خیلی کم از قلیون استفاده می شد افراد خاصی مصرف می کردند ولی الان شما می بیند در یک پارکی ۱۰نفر قلیون بدست در حال چرخیدن هستند. نه تنها قبح ان شکسته شده بلکه در حال تبدیل به مُد شدن می باشد. طبیعتا امار بیماری بدخیمی ریه بالاتر می رود. یقیناً مهمترین عامل در افزایش بیماری ها سبک زندگی ما می باشد. ولی یک مسئله دیگر هم پیشرفت تشخیص بیماری هاست. قبلا بعضی ها فوت می کردند بدون اینکه دلیل مرگ آنها مشخص شود. با پیشرفت علم و تکنیک های تشخیصی، آمار کشف سرطان هم افزایش یافته است. البته تعداد جمعیت هم افزایش یافته است. پس افزایش بیماری ها به علل مختلفه من جمله افزایش جمعیت، تکنیک های تشخیصی، صنعتی شدن زندگی، غذاهای فست فودی و سبک زندگی است. البته ما در کار آماری و مستندسازی پرونده های بیماری ضعیف هستیم. اگر کار آماری دقیق انجام می شد می توانستیم درصد رشد این بیماری را نگاه کنیم که آیا واقعاً رشد سریع داشته یا متناسب با رشد جمعیت و تکنیک های تشخیصی یک رشد نسبی و متناسب داشته است. اما نمی شود به صرف مشاهدات شخصی، یک آمار ذهنی و حدسی ارائه کنیم و آن را سونامی بنامیم!

شایع ترین بیماری سرطانی در کودکان کدام ها می باشند؟

در بخش اطفال سرطان مغز و سپس خون شایع ترین می باشند که البته انواع دارند و تومورهای عصبی و کلیوی در رده های بعدی هستند.

چند درصد این بیماری ها بهبود یافتند و درمان شدند؟

هر چند آمار داخلی نداریم ولی بر اساس امارهای بین المللی سرطان های خون( که از نوع خوب خوبش تا بد بدش طبقه بندی می شوند) نوع خوبش که شایع ترین می باشد حدود ۷۵ تا۸۵ درصد بهبودی کامل دارند و شفا پیدا می کنند. و ما همین را در ایران را هم به نسبت داریم می بینیم.

از لحاظ مقایسه ای، فراوانی بیماری های سرطانی در اطفال بشتر است یا بزرگسالان و آیا جنسیت هم تاثیری دارد؟

تعداد مبتلاهای به سرطان در بزرگسالان بیشتر است و جنسیت هم تاثیری ندارد یعنی در هر دو جنس تفاوتی در نوع و فراوانی بیماریها نمی بینیم. البته تفاوت جزئی اینکه فلان نوعش در پسران یا دختران شایع تر است وجود دارد.

نقش منطقه و محل زندگی در این بیماری ها چیست؟ مثلا آیا آماری وجود دارد که نشان بدهد درخوزستان تعداد آنها بیشتر باشد؟

نه در این زمینه کار آماری صورت نگرفته و آماری نداریم. این بیماری ها در همه جا وجود دارند. در همان تهران هم که من بودم و هر هفته هم دوسه روز تهران هستم تعداد بالایی بیمار وجود دارد. ولی به نسبت جمعیت می شود کار آماری انجام داد.

نقش ژنتیک درابتلای به این بیماری چیست؟

روی بعضی از سرطان های خونی نقایص ژنتیکی نقش دارند که آن هم ثابت نیست.

راه های درمان این بیماری چه می باشد؟

شیمی درمانی و رادیوتراپی و ایمونوتراپی و پیوند مغز و اعصاب

داروهایی که در شیمی درمانی و دیگر روش ها استفاده می شود در کشور موجود است؟

بله؛ در کشور ما تقریبا ۸۰درصد داروهای مورد نیاز وجود دارد.

حتی در زمان اوج تحریم ها؟

بله؛ حتی در زمان اوج تحریم ها هم ما هیچ مشکلی در بیماری های شیمی درمانی نداشته ایم.

چه راه حل هایی برای پیشگیری از این بیماری وجود دارد؟ با توجه به اینکه در جامعه جا افتاده سرطان درمان نمی شود.

من با قاطعیت می گویم که اصلا چنین چیزی نیست در زمینه اطفال مواردی را هم که قبلا درمان نمی شدند الان با پیوند مغز و اعصاب درمان می کنیم. سرطان قطعاً قابل درمان است. در گذشته روش های درمان جوابگو نبود اما امروزه روش های درمان و داروها واقعاً درمان سرطان را امکان پذیر کرده است. ما حتی در برخی انواع بهبودی ۸۵ درصدی داشته ایم. بستگی دارد که بیمار را در چه زمانی به دست ما برسانند. نباید تعلل کنند.

برای پیشگیری در زمینه های مختلف می توان کار کرد. هم درزمینه داخلی فرد و عوامل محیطی  راهکارهایی وجود دارد. یک سری توصیه های کاربردی از جمله کاهش مصرف غذاهای فست فودی و نوشابه، عدم تخریب و آلوده کردن محیط زیست.

آقای دکتر چرا با وجود این توصیه ها ولی مردم آنها را جدی نمی گیرند. چرا؟

شاید به این دلیل که هنوز ما به دلایل اصلی ابتلا به سرطان دست پیدا نکرده ایم. بر فرض اگر می گوییم نوشابه مصرف نکنید چون واقعاً نمی توان با قاطعیت گفت این نوشابه عامل اصلی سرطان است، زیاد به ان اعتنایی نمی کنند. البته باید در نظر داشت با رشد غذاهای فست فودی و نوشابه طبیعتاً بیماری سرطان هم رشد داشته است. افرادی که بیشتر از این غذاها مصرف می کنند بیشتر مبتلا می شوند.

نظر شما در مورد طب سنتی و داروچیست؟ برخی از اطباء سنتی معتقدند که یک صنعتی هست که خودشان بیماری سرطان را تولید می کنند و با فروش داروهای آن کسب درامد می کنند.

من نمی توانم قبول کنم و اصلا منطقی نیست. اگر اینطور بود بدخیمی به یک قشر یا کشور خاصی اختصاص می یافت ولی ما می بینیم که ثروتمندین کشورها بدخیمی دارند فقیرترین کشورها هم بدخیمی دارند. از آدم های سرمایه دار تا فقیرترین آنها و در طیف های جنسی، سنی و اقتصادی این بیماری وجود دارد. من طب سنتی را قبول دارم و خیلی از داروهای ما پایه گیاهی دارند و حتی بعضی ها جانوری هستند. پس طب مدرن با طب سنتی  چندان جدا نیستند. داروهای شیمیایی از طبیعت ساخته شده اند.

آقای دکتر؛ امکانات برای درمان این بیماری در شهرستان اهواز چگونه است؟ راضی کننده است؟

من سه روز هفته اهواز هستم و دوسه روز هم تهران؛ باقاطعیت می گویم هیچ کمبودی را در زمینه امکانات در استان خوزستان نمی بینم. همان امکاناتی که در تهران وجود دارد اینجا هم موجود می باشند. تنها با این تفاوت که یکسری مورادی هست که زیاد به چشم نمی آید مثلا تهران شابد سی تی اسکن فوری انجام بشود اینجا۱ روز طول بکشد. البته در بخش سخت افزاری مثلاً تجهیز اتاق ها و بخش ایزوله  اگه بیشتر بشود بهتر است. ولی کمبودی که منجر به خطر افتادن جان بیمار شود مطلقا وجود ندارد.

کمبود پزشک در این زمینه داریم؟

نه  نداریم. خدا را شکر ما چندین پزشک در اهواز داریم. هم بزرگسالان و هم کودکان. امکاناتی و خدماتی را که در تهران یا اصفهان یا شیراز ارائه می کنند همان ها را در همان سطح اینجا هم ارائه می کنند. کمبود پزشک هم در این زمینه نداریم

آقای دکتر؛ راجع مشکلات مالی درمان این بیماری چه سخنی دارید.

امروز به لطف خداوند متعال و حضور خیرین خوب و دلسوز در سراسر کشور و همچنین طرح سلامت وزارت بهداشت و درمان واقعاً هزینه های درمان پائین آمده است. دو مؤسسه خیریه بوجود آمده؛ محک و مشک؛ موسسه کشوری  محک خانواده ها را در زمینه اقتصادی پوشش می دهد و همچنین موسسه مشک در استان خوزستان از این بیماری ها حمایت می کند. مقدار کمک را نیز با درآمد خانواده ها تنظیم می کنند و طرح تحول سلامت هم باعث شده که خانواده بیمار همان مبلغ مختصری را که هم می دادند کمتر شده است. هزینه نسبت به قبل واقعاً کمتر شده است به نظرم خانواده ها اصلا نگران مسائل اقتصادی و هزینه ها نباشند، خانواده ها اصلاً نگران جیب شان نباشد بلکه نگران بیماری بچه شان باشند.

در پایان، چه پیامی دارید برای مردم و برای خانواده هایی که دچار این بیماری شده اند؟

اولا سرطان اصلاً آخر کار نیست و اینکه جا افتاده درمان ندارد صحیح نیست. امیدواری به خداوند خیلی تاثیرگذار است. علم هم پیشرفت کرده می توانیم خیلی کمک بکینم اگر خدا بخواهد. ما بیمار سرطانی داشتیم که ازدواج کرده و الان چندتا فرزند هم دارد.

روحیه بالا و حس امیدواری چقدر در بهبود بیماری موثر است. به تجربه برای خودم بارها ثابت شده است که بهبودی بیماری در خانواده هایی که به خداوند متعال ایمان و توکل دارند و همچنان امیدوار و با نشاط هستند هرچند غم درون داشته باشند، بهبودی در این دسته از خانواده خیلی بیشتر و بهتر از خانواده هایی است که دچار یأس وناامیدی شده و مدام گریه می کنند و ناله می کنند. درصد بهبودی واقعاً متفاوت است. خانواده ها باید روحیه بالا و با نشاطی داشته باشند و علیرغم  اینکه غم درونی  دارند ولی شادی خودشان را حفظ کنند. بچه های با والدین امیدوار زودتر خوب می شوند عوارض درمان آنها خیلی کمتر است.

والسلام علیکم

عکس ها:

دکتر علی امین اصنافی - یاران313 1

دکتر علی امین اصنافی -یاران313 3

دکتر علی امین اصنافی - یاران313 4

دکتر علی امین اصنافی - یاران313 5

دکتر علی امین اصنافی -یاران313- 2

نوشته های مشابه

رایزنی عجیب ایزدپناه برای استخدام برادرش در شبکه‌ی بهداشت و درمان رامهرمز!
بزرگترین چالش رامهرمز آب شرب است/نماینده حتی وعده‌ی جایزه به قبولی های کنکور را هم‌ محقق نکرد/ نماینده یک هرارتومنی هم کمک آموزش و پرورش نکرد!
با چهار سطل زباله جمع کردن، نمی‌توان نماینده‌ای موفق بود/برخی تا دیروز پدرشان یک کپر نداشت اما امروز میلیاردر شدند، از کجا آورده اید؟
حسین قاسمی در نشست با اصحاب رسانه:  🔴 اعتماد مردم رامهرمز باید بازگردد/به نفع هیچ کسی کناره گیری نخواهم کرد/ کسی که آب رامهرمز را نخورده درد رامهرمز را نمیداند!
نجف جشنی‌نژاد، مدیر عامل شرکت بین المللی سپاهان گستر: انتخاب های قومی طایفه ای سودی برای مردم نداشت/اگر طی ۴۰ گذشته، هر ۴ سال فقط برای ۲۰۰ نفر شغل پایدار ایجاد می کردند امروز رامهرمهز ۲ هزار شغل مستقیم و چندده هزار شغل غیرمستقیم داشت/به نفع کسی کنار نمی کشم
فرشید کلاه کج، مدیرعامل فرودگاه عسلویه: رامهرمز در تمامی حوزه ها ضعیف مانده/ اولویت اصلی شهر، اشتغال است

۱ دیدگاه

  1. خدا به دکتر اصنافی سلامتی و عاقبت بخیری عنایت فرماید.
    انسان شریفی است.
    اللهم صلی علی محمد و آل محمد و آل محمد و عجل فرجهم

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.