۞ امام علی (ع) می فرماید:
آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » سیاسی » یادداشت
  • شناسه : 2957
  • 03 نوامبر 2016 - 9:17

مکتب امام خمینی(ره) هیهات من الذله است نه ذلت در برابر دشمنان؛

یادداشتی برای ۱۳ آبان: مکتب امام خمینی(ره) هیهات من الذله است نه ذلت در برابر دشمنان؛ بسم الله الرحمن الرحیم مکتب امام خمینی(ره) هیهات من الذله است نه ذلت در برابر دشمنان ۱۳ آبان در تاریخ کشور ما حوادث مختلفی را به خود دیده است. ۱۳ آبان ۱۳۴۲ اعتراض حضرت امام(ره) به لایحه ننگین کاپیتالاسیون […]

یادداشتی برای ۱۳ آبان:

مکتب امام خمینی(ره) هیهات من الذله است نه ذلت در برابر دشمنان؛

image635731802865338875

بسم الله الرحمن الرحیم

مکتب امام خمینی(ره) هیهات من الذله است نه ذلت در برابر دشمنان

۱۳ آبان در تاریخ کشور ما حوادث مختلفی را به خود دیده است. ۱۳ آبان ۱۳۴۲ اعتراض حضرت امام(ره) به لایحه ننگین کاپیتالاسیون و تبعید ایشان به ترکیه، ۱۳ آبان ۱۳۵۷ شهادت تعداد زیادی از دانش آموزان و دانشجویان در مقابل دانشگاه تهران و بالاخره ۱۳ آبان ۱۳۵۸ تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان پیرو خط امام(ره). نکته جالب اینکه در همه این قضایا دست دولت آمریکا دیده می شود.

پس از پیروی انقلاب اسلامی حضرت امام(ره) به دلیل شرایط خاص انقلاب و به توصیه دوستان مهدی بازرگان را به عنوان نخست وزیر دولت موقت انتخاب می کنند. سقوط شاه به عنوان متحد اصلی و ژاندارم آمریکا در منطقه بسیار استراتژیک و نفت خیز جنوب غرب آسیا و همچنین کوتاه شدن دست این کشور از منابع نفتی ایران باعث خشم توام با وحشت مقامات آمریکایی می شود. بالخصوص که یکی از شعارهای اصلی انقلاب اسلامی آمریکاستیزی بود و نیز امام(ره) و مردم ایران علت اصلی همه حقارت ها و عقب ماندگی های دوران پهلوی را متوجه دولت آمریکا می دانستند، و همچنین ترس از الگو شدن انقلاب اسلامی ایران در منطقه بر نگرانی های مقامات کاخ سفید می افزود.

اعتراض به اعدام های انقلابی سران رژیم پهلوی، دخالت در امور انقلاب، حمایت همه جانبه از شاه و پذیرش وی، از جمله دخالت های آمریکا بود که خشم امام امت و امت امام(ره) را برانگیخت. اما در مقابل دولت موقت مشی سازشکارانه را در مقابل آمریکا پیش گرفت. این مشی سازشکارانه تا بدان جا پیش رفت که مهدی بازرگان بدون اطلاع امام(ره) در تاریخ ۱۱ آبان ۱۳۵۸ در جشن انقلاب الجزایر با «برژینسکی» (وی از افرادی بود که برای پذیرش شاه در آمریکا تلاش فراوانی کرد)، مشاور امنیت ملی کاخ سفید دیدار کرد.

امام(ره) که دیگر امیدی به اعضای دولت موقت نداشتند در ۹ آبان ۱۳۵۸ طی سخنانی فرمودند: «ای جوان هایی که مقابل تانک و توپ رفتید ای خواهرهایی که جوانان خود را از دست داده اید… حفظ کنید نهضت خودتان را، نهضت خودتان را حفظ کنید ننشینید دیگران برای شما کار کنند، این ها برای شما کاری نمی کنند.»

همچنین حضرت امام خمینی(ره) طی پیامی در ۱۲ آبان ۱۳۵۸ در اعتراض پذیرش شاه از سوی دولت آمریکا اعلام کردند: «دانشگاهیان، دانش آموزان و طلاب علوم دینی با قدرت تمام مبارزه خود علیه آمریکا را گسترش دهند.»

این اظهارات امام(ره) واکنش دانشجویان برخی دانشگاه های تهران را برانگیخت. روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ گروهی «از دانشجویان پیرو خط امام(ره)» سفارت آمریکا را تسخیر کردند. پیش از آن که دانشجویان به ساختمان اصلی سفارت برسند، دیپلمات های آمریکایی مقداری از اسناد را از بین بردند و مقدار زیادی را نیز سوزاندند. با تسخیر سفارت اسنادی بدست می آید که نشان می دهد سفارت آمریکا در قامت یک سازمان جاسوسی برای آمریکا ایفای نقش می کند و نیز در حال توطئه علیه انقلاب می باشد. این اقدام دانشجویان با واکنش شدید بازرگان رو به رو شد. وی ۶ روز پس از این اقدام گفت:« اسم خودشان را می گذارند خط امام، خط شیطانند اینهایی که افشا می کنند.» اما این موضع گیری با واکنش شدید امام(ره) مواجه شد. امام(ره) از این اقدام دانشجویان به عنوان «انقلاب دوم» یاد کردند و فرمودند:«خطر این بود که قضیه مرگ بر آمریکا فراموش بشود.لهذا دیدید که این جوان های بیدار و عزیز ما این لانه جاسوسی را گرفتند. این شیاطین به دست و پا افتادند. یکی گفت این ها خط شیطان هستند.قضیه گرفتن این محل، جاسوس خانه، ناگوار بود برای آن ها. برای این که پرونده آن ها ظاهر می شد. این ها این جوان های عزیز ما که می گفتند ما در خط اسلام هستیم، می گفتند بهشان که شما در خط شیطانید». سرانجام دولت موقت استعفا می دهد.

اما اینکه عده ای برای توجیه مذاکره با آمریکا می گویند درس مذاکره را از امام آموختیم یا می گویند کربلا درس مذاکره است گویی تاریخ را به درستی مطالعه نکردند و مکتب حضرت امام(ره) را که برخاسته از فرهنگ عاشوراست درست متوجه نشدند. توصیه ما به این آقایان این است که یک بار صحیفه حضرت امام(ره) یا حداقل نظرات ایشان را درباره آمریکا بخوانند. امام(ره) در برابر دشمنان قرآن و انقلاب ذره ای مسامحه نمی کردند و لبخند نمی زدند و مصداق آیه شریفه «اَشِدّآءُ عَلَی الکُفّار و رُحَمآءُ بَینَهُم بودند آن پیر جماران در موقعیتی در مقابل تهدید آمریکا مبنی بر به خطر افتادن رابطه آمریکا با کشورمان، می فرمودند: «ای الهی که به خطر بیفتد. ما رابطه با آمریکا را می خواهیم چکار».

اما «کدخدا نامیدن آمریکا»، «با ادب و باهوش خواندن رئیس جمهور امریکا»، «امام(ره) موافق حذف مرگ بر آمریکا بودند» توسط عده ای که ادعای همراهی امام(ره) و پیروی از مکتب ایشان را دارند، در مقایسه با «شیطان بزرگ» «تروریست بالذات» و «دشمن شماره یک بشریت» نامیدن آمریکا توسط امام(ره) زمین تا آسمان فاصله است. آقایان راه امام(ره) از این طرف است، فاین تذهبون؟

والسلام

مجتبی داوری

منابع:

جریان شناسی سیاسی در ایران – علی دارابی

موج سوم – علی خضریان

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.