۞ امام علی (ع) می فرماید:
آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » خوزستان » سیاسی » ویژه ها
  • شناسه : 2719
  • 17 ژوئن 2016 - 21:27

گفتگوی خواندنی مهندس محمدجعفر فلسفی مسئول کیهان خوزستان با یاران۳۱۳:

تخصیص ۳۰ میلیارد تومان و یک زمین ۷ هزارمتری برای سازمان مدیریت و برنامه استان یک هزینه بی خود است/خوزستان از داشتن آسایشگاه جانبازان قطع نخاعی با بیشترین تعداد جانباز محروم است/استاندار سابق مستحق این برخورد تند نبود.

ف

سرویس سیاسی – یاران۳۱۳؛ مهندس محمدجعفر فلسفی را حتماً می شناسید. مردی بصیر و انقلابی و علمدار جریان نقد و مطالبه گری از مسئولین استانی و کشوری در دولت های مختلف بوده است. فلسفی نه تنها اهل بیان و قلم که اهل عمل انقلابی است. در دوره های انتخابات مجلس در اهواز مجلس هشتم و نهم کاندیدا شده بود که در هر دو دوره تا دور دوم انتخابات هم می رسید و نهایتاً یا چندهزار رأی اختلاف به مجلس نمی رسید. فلسفی در این دوره ترجیح داد کاندیدا نشود بلکه در وسط میدان بماند برای حفظ جریان اصولگرایی و وحدت بین نیروهای انقلابی. تلاش خودش را کرد و به همراه دیگر اعضای فعال شورای اصولگرایی استان توانستند از لیست ۱۸ نفره استان، ۱۴ نفر را راهی مجلس کنند.

با مهندس فلسفی به گفتگو نشستیم تا از اوضاع استان بیشتر برای مخاطبان یاران۳۱۳ بگوید.  مشکلات، معضلات و نقاط قوت و ضعف استان؛ خلاصه این گفتگو در نشریه سیمای زندگی، شماره پنجم اوایل خردادماه امسال منتشر شده است.

گفتگوی کوتاه و خواندنی. با ما باشید:

با سلام و خدا قوت، لطف بفرمائید که امروزه در سطح استان مشغول چه نوع  فعالیت هایی می باشید؟

بنده در دو بخش فعالیت می کنم. بخش عمده ای در عرصه رسانه و روزنامه کیهان مشغول به کار هستم و بخشی دیگر در جامعه اسلامی مهندسین استان فعالیت می کنم که آنجا هم سمت دبیری این جامعه را به مدت۱۵ سال بر عهده دارم. علاوه بر اینها در کنار  تشکیلات و گروه های همسو و همراه با جریان اصولگرایی هم همکاری می کنم که در قالب نشست ها و جلسات مختلفی در سطح استان برگزار می شود.

آیا تشکیلات مطرح و بنامی در بین احزاب و گروه ها که توانسته باشد اکثریت نیروهای حزب الهی استان را زیر یک پرچم جمع کند وجود دارد؟

جریان اصولگرایی یک جریان فراگیر و گسترده ای می باشد. و هر فرد و گروهی که دغدغه نظام و رهبری و آرمان ها و ارزش های امام  و انقلاب را داشته باشد قاعدتا ذیل جریان اصولگرایی تعریف می شود.در این بین بعضی ها رسما عضو هستند و بعضی ها هم عضو نیستند. اقشار و طیف های زیاد و مختلفی از همه صنف ها به این جریان گرایش دارند. و برای مثال همین تشکیلات جامعه اسلامی مهندسین، جمعیت رهپویان، مؤتلفه و … در زمره جریان اصولگرایی رسمی محسوب می شوند. هر چند که گفتمان مهمتر می باشد و بایستی روی کارها و فعالیت های حزبی و تشکیلاتی سایه بیندازد. ما باید یک تفکری ناب اسلامی را به مردم و جامعه ترویج و معرفی کنیم. تفکری که پایه گزارش حضرت امام(ره) و در ادامه مقام معظم رهبری با صلابت و قدرت این جریان را مدیریت می کند و این مبنای گفتمان اصولگرایی می باشد. و تلاش اصلی تبدیل این تفکرات به گفتمان و سپس اندیشه که بتواند مبنای دیدگاه قضاوت و تصمیم گیری مردم در اجتماع بشود.الان هم این تلاش در قالب جمعیت همیاران صورت می گیرد و بزرگان و لیدرهای اصولگرایی به این سمت در حال حرکت هستند و کارهای خوبی هم انجام دادند و در استان ما هم حاج آقا حمیدی نژاد مسئول این جمعیت همیاران در کنار سایر افراد می باشد.

چه چالش ها و تهدیداتی در عرصه کار فرهنگی به خصوص در بودجه فرهنگی در استان وجود دارد؟

خاستگاه های جریان اصولگرایی مساجد، هیئات و محفل های مذهبی و سایر کانون ها و نهادهایی دینی و مذهبی می باشد. حال یک تفکری در صدد تضعیف این خاستگاه می باشد که اگر این خاستگاه آسیب ببیند جریان هم به تبع آن تضعیف می شود. که در قالب تقلیل و یا حذف بودجه شکل می گیرد. در طی این چند سال بعد از انقلاب این تقکر و جریان که با مبانی انقلاب و اسلام فاصله داشتند به قدرت رسیدند که این خاستگاه مردمی را مورد هدف قرار داده است. دوره اصلاحات و الان هم چیزی شبیه همان تفکرات اصلاح طلبی در طیف اعتدال به قدرت رسیدند که با مبانی انقلاب مشکل دارند. برای مثال تحت فشار و محدود کردن روزنامه کیهان جهت تضعیف آن طوری که حتی روزنامه کیهان را از پروازها حذف کردند و یا ندادن آگهی و تبلیغات ها که در واقع محل ارتزاق یک روزنامه می باشد. هر چند ما دنبال منافع اقتصادی و باز کردن دکان نیستیم ولی فشار وارد می کند. یا اینکه مساجد که یک کانون مبارزه و به قول رهبر انقلاب به صورت خودجوش کار فرهنگی می کنند اگر قدرتمند شوند در مقابل شبیخون فرهنگی و هجمه های جنگ نرم مقاومت می کنند. خب اینها مستلزم بودجه و هزینه می باشد بر فرض برگزاری یک اردو، یادوراره ها و نشست ها نیازمند سالن، امکانات، نشریه و تریبون می باشد که اگر حمایت صورت نگیرد کار ضعیف می شود.

در سطح کلان و استان چه خطرات فرهنگی برای مردم وجود دارد؟

 در سطح کلان ایجاد یأس و ناامیدی در بین اقشار مختلف مردم یک خطر جدی است. در همین قضیه برجام با بزک کردن و برجسته سازی زیبایی های آن  و از طرف دیگر ترساندن مردم از عدم توافق که اگر توافق نشود مشکل آب خوردن مردم هم حل نمی شود. در واقع به قول رهبری تحت فشار قرار دادن مردم و ایجاد یک دوراهی دروغین بین تسلیم شدن و تحریم و فشار از ترفندهای نیروهای خارجی و داخلی جهت ایجاد دلهره و ترس در بین مردم می باشد.

مهمترین موضوع در سطح استان وحدت و امنیت می باشد. در استان ما تنوع قومیت وجود دارد و از طرف دیگر دشمن وحدت و اقتدار ما را مورد هدف قرار داده است و بهترین وسیله برای ایجاد نفوذ و چالش دامن زدن به مسائل قومیتی و پررنگ کردن این اختلافات و به جان هم انداختن مردم بر سر کوچکترین مسئله می باشد. ثبات و آرامش در کشور یک برگ برنده برای ما می باشد و نباید این خدشه ای ببیند. و همچنین ترویج تفکرات وهابیت و باستان گرایی در اقوام ما و فرقه های ضاله مانند بهائیت نیز وجود دارد. به هر حال استان ما یک استان مرزی است، هم زبانی و مراوده هایی با کشورهای همسایه وجود دارد. در کنار اینها فقری که در استان وجود دارد و پیوند زدن آن با مسائل قومیتی و ترویج این موضوع که اگر سختی و فقری وجود دارد معلول نگاه تبعیض قومیتی می باشد، از جمله مشکلات استان می باشند.

علاوه بر این مسائل، هزینه های بیخودی و تشریفات و ساختمان سازی های بیخودی در استان یک چالش جدی است. برای مثال در همین دوره استانداری آقای مقتدایی چندین میلیارد برای دیوارهای ساختمان استانداری هزینه شده است! سازمان مدیریت و برنامه که یک مکان شیک و خوبی هم دارد، تصمیم گرفته است در یک مکان دیگر با وسعت ۷هزار متر زمین و با بودجه قریب به ۳۰ میلیارد تومان ساختمان جدیدی را تاسیس کند. در شرایطی که نیازها و ضرورت های مهمتری در استان وجود دارد. اگر خزانه خالی است و پولی نیست چه نیازی به این ساختمان سازی بیهوده است. اگر هم هست پس چرا توی بوق و کرنا می کنید که خزانه خالی است و در زمینه کارهای فرهنگی هیچ بودجه ای وجود ندارد. در شرایطی که به قول رئیس جمهور آب خوردنمان به تحریم ها وابسته است (البته به قول خودشان) برای این هزینه های هنگفت و بیخودی چه توجیهی وجود دارد. در شرایطی که مردم مشکل آب و فاضلاب و معضلات بهداشتی دارند بر اساس چه تشخیصی این بودجه ها هزینه می شود. جانبازان ما هنوز آسایشگاه ندارد. حدود ۱۰ سال است که در حال پیگیری برای ساخت یک آسایشگاه برای جانبازان قطع نخاعی هستند ولی هنوز ساخته نشده است. بعد یک ساختمانی را بازسازی می کنند و یک محل کوچک موقتی در بنیاد شهید در طبقه چهارم دو اتاقی به آنها داده اند، این مایه تأسف استان می باشد. این در حالی است که همه استان ها دارند و بیشترین جانبازان قطع نخاعی در استان ما می باشند و یک استان مهمان پذیر برای راهیان نور می باشیم ولی مسئولین بی تفاوت هستند و دغدغه ندارند. البته زحمت هایی می کشند ولی اینها هم چالش ها و مشکلات هستند.

خب، دشمنانی که به کمین نشسته اند سعی می کنند از این ضعف ها نهایت استفاده را ببرند! ما باید مواظب باشیم. مسئولین باید همت کنند.

چه نقاط قوت و مؤثر فرهنگی در سطح استان وجود دارد؟

در مسائل فرهنگی ظرفیت استان بالاست و اشتیاق به کار فرهنگی بسیار زیاد است. حوزه های علمیه قدرتمندی که از لحاظ کمیت رتبه دوم را داریم و علمای استان ما در سطح کشور معروف هستند. هیئت های مذهبی و همچنین فعالیت های ورزشی فوتبال و کشتی نیز نقاط قوت خوبی وجود دارد. هچنین طرح۵۵۰ هزار هکتاری رهبر انقلاب برای زیر کشت بردن زمین های استان امتیاز خوبی برای ما هست. که با عنایت و حکم رهبر انقلاب از محل صندوق توسعه مبلغ۵/۱ میلیارد دلار در شرایطی که دولت گفته خزانه خالی است، به این کار اختصاص داده شده است. که الان هم سرعت گرفته و در حال پیشروی است  که می تواند منشأ امیدواری مردم استان می باشد.

در رابطه با عزل استاندار گمانه گزنی هایی از جمله نارضایتی دولت از نتیجه انتخابات وجود دارد و از ۱۸ نفر فقط ۴ نفر از لیست امید بیرون آمدند، این قضیه چقدر صحت دارد؟

از آن جهت که دولت به انتخابات مجلس نظر داشت هیچ تردید نیست. در اینکه آنها آن چیزی را که می خواستند و موفق نشدند باز هم تردیدی نیست اما اینکه بخواهد این عزل به این دلیل باشد اینطور نیست و علت اصلی نسیت باید یک اتفاق دیگری رخ داده باشد. آن اتفاق هم این بود که یک بار در گذشته در انتصابات و تغییر و تحولات در یک مقطع بسیار کوتاه  در ابتدای شروع کار استاندار، حدود۲۰ فرماندار تغییر می کند. و از آنجایی که حکم فرماندارها را وزرات کشور می زند یک نوع هماهنگی می شود. به نظر بنده جناب مقتدایی دچار یک خطای استراتژیکی شد و پیش بینی نمی کرد که اگر دوباره این رفتار تغییر و جابجایی ها بدون هماهنگی با وزرات کشور انجام شود چنین عکس العمل تند و شدیدی از جانب دولت شکل بگیرد و در ساعت۵/۱ نیمه شب عزل بشود. و اینکه دکتر مقتدایی یک استقلال نسبی داشت و بر مبنای تشخیص خودش عمل می کرد. مثلا در قضیه پلاک اروندی ها و چندین مورد دیگر هماهنگی های لازم را با مجموعه نداشت. ولی مستحق این واکنش تند از جانب دولت نبود و ای کاش به شکلی محترمانه تر این عزل صورت می گرفت چونکه چهره خوبی برای استان نداشت. برای جاگزینی هم ریسک نمی کنند و فردی کاملا هماهنگ با خودشان را انتخاب می کنند.

با تشکر

نوشته های مشابه

رایزنی عجیب ایزدپناه برای استخدام برادرش در شبکه‌ی بهداشت و درمان رامهرمز!
بزرگترین چالش رامهرمز آب شرب است/نماینده حتی وعده‌ی جایزه به قبولی های کنکور را هم‌ محقق نکرد/ نماینده یک هرارتومنی هم کمک آموزش و پرورش نکرد!
با چهار سطل زباله جمع کردن، نمی‌توان نماینده‌ای موفق بود/برخی تا دیروز پدرشان یک کپر نداشت اما امروز میلیاردر شدند، از کجا آورده اید؟
حسین قاسمی در نشست با اصحاب رسانه:  🔴 اعتماد مردم رامهرمز باید بازگردد/به نفع هیچ کسی کناره گیری نخواهم کرد/ کسی که آب رامهرمز را نخورده درد رامهرمز را نمیداند!
نجف جشنی‌نژاد، مدیر عامل شرکت بین المللی سپاهان گستر: انتخاب های قومی طایفه ای سودی برای مردم نداشت/اگر طی ۴۰ گذشته، هر ۴ سال فقط برای ۲۰۰ نفر شغل پایدار ایجاد می کردند امروز رامهرمهز ۲ هزار شغل مستقیم و چندده هزار شغل غیرمستقیم داشت/به نفع کسی کنار نمی کشم
فرشید کلاه کج، مدیرعامل فرودگاه عسلویه: رامهرمز در تمامی حوزه ها ضعیف مانده/ اولویت اصلی شهر، اشتغال است

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.