۞ امام علی (ع) می فرماید:
آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » اقتصادی » خوزستان » ویژه ها
  • شناسه : 2358
  • 02 آوریل 2016 - 16:42

گزارش مستند شماره ۱ یاران۳۱۳ از تلفات سنگین دامدارن رامهرمزی از «تب برفکی» در سایه تکذیب برخی مسئولین+عکس:

جلال زاده، دام پرور و عضوهیئت امنای شهرک دامپروری رامهرمز: دو راس از دام هایم تلف شدند؛ ۸ راس از دوازده راس دام های شیری و گرانقیمت یکی از ساکنان بنه آخوند تلف شده است/ روز علی حاجی زاده دام پرور قدیمی شهرک دامپروری رامهرمز : ۲۱ راس از دامهایم تلف شده اند/ روان، یکی از تولید کنندگان شیر در شهرک دامپروری: ۴ راس از دامهایم تلف شده اند و با این شرایط امکان تغییر شغل وجود دارد./ملک زاده عضو هیئت امنا و دامدار موفق شهرک دامپروری رامهرمز:تلفات این بیماری سنگین بود/عبدی حاجی زاده: ۳ رأس از دام هایم تلف شده اند.

 

 

سرویس اقتصادی – یاران۳۱۳: در سایه تکذیب برخی مسئولین، چند دامدار مطرح از شهرک دام پروری رامهرمز در مصاحبه با یاران۳۱۳ از تلفات سنگین خود به علت «تب برفکی» خبر دادند.

به گزارش پایگاه خبری یاران۳۱۳ چندین دامدار سرشناس و مطرح شهرک دامپروری شهرستان رامهرمز از تلفات سنگین خود به علت بیماری «تب برفکی» خبر داده و از مسئولین استمداد طلب و یاری را داشته اند.

تهیه کننده: محمدمتین نجف زاده

شهرک دام پروری:

۱

جلال زاده، دام پرور و عضوهیئت امنای شهرک دامپروری رامهرمز :

دو راس از دام هایم تلف شدند/یکی از دوستانم در بنه آخوند ۸ راس از دوازده راس دام های شیری و گرانقیمتش تلف شدند.

آقای جلال زاده که یکی از دامداران فعال شهرک دامپروری است گفت: هر دامی را که واکسن زده بودیم مشکلی برایش بوجود نیامد. دامهایی که از بنده تلف شده بود از روستا خریداری کردم و واکسینه نبودند.(اهالی روستا کمتر به واکسینه کردن دام ها اهتمام دارند)

با توجه به  این حجم بی سابقه تلفات، انتظار داریم مسئولین دامداران را یاری کنند.

ایشان راه کمک دولت به دامداران را در کاهش سود وامها، دادن یارانه آذوقه مانند چند سال قبل و در اختیار قرار دادن واکسن دولتی به دامداران عنوان کردند.(این روزها واکسن کم پیدا و گران قیمت شده است)

ایشان از تلفات این بیماری در سایر نقاط شهر گفتند که یکی از دوستانش بهونام آقای سعیدی خواه در روستای بنه آخوند ۸راس از ۱۲ گاو شیری اش که هرکدام قیمتی بین ۷تا ۱۰میلیون تومان داشتند.

IMG-20160401-WA0003 IMG-20160401-WA0004

۲

روز علی حاجی زاده دام پرور قدیمی شهرک دامپروری رامهرمز :

۲۱ راس از دامهایم تلف شده اند.

ایشان با بیان اینکه این بیماری تلفات زیادی به دامداران تحمیل کرده است از مسئولین درخواست کرد که به داد دامداران و تولید کنندگان برسند.

ایشان که در حال حاضر دو دامداری را مدیریت میکند و از تولید کنندگان اصلی گوشت قرمز در این شهرک است اقدام و عمل مسئولین در ارتباط با تولید و تولید کنندگان را ناکافی دانسته و خواستار توجه ویژه به دامداران شدند.

ایشان آمار بالای تلفات در این دوره را عاملی عنوان کرد که می بایست دولت آن را بهانه همدلی با دامداران کرده و آنها را یاری کند.

IMG-20160401-WA0006

۳

روان، یکی از تولید کنندگان شیر در شهرک دامپروری:

۴ راس از دامهایم تلف شده اند/با این شرایط امکان تغییر شغل وجود دارد.

با توجه به اینکه تمام دارایی ام را در این شغل گذاشته و از بانک وام گرفته ام با وجود این تلفات امکان دارد به این کار ادامه ندهم.

ایشان پرداخت سود وام ها را مشکل عنوان کرده و افزودند نبود زیرساخت بهداشتی و عدم رعایت بهداشت توسط برخی واحد ها ، همچنین نبود مکان خاص برای آتش زدن لاشه ها از عوامل گسترش بیماری عنوان کردند.

و برادر ارشد و شریکشان که مشغول مداوای دامهای بیمار بود با خبرنگار ما همراه شده و از مشکلات شهرک دامپروری گفتند.

ایشان عدم اختصاص انبار کود حیوانی که عامل بیماری در واحد ها است را از مشکلات شهرک عنوان کرده و افزودند طبق قانون جهاد کشاورزی می بایست دور شهرک را حصار بکشد تا از تردد حیوانات روستاهای اطراف و سگ های ولگرد و بقیه جانوران جلوگیری کرده و عاملی برای تامین امنیت شهرک باشد ولی جهاد کشاورزی بدلیل نبود بودجه گودالی دورتادور شهرک حفر کرد که باتوجه به عدم امکان جاری شدن آب آن، خود منشا بیماری شده است (و باعث میشود دامداران پروانه چهارساله دریافت نکرده و  هر ساله مجبور شوند پروانه یکساله دریافت کرده و هزینه هنگفت اضافی پرداخت کرده و گرفتار بروکراسی اداری در شهرستان و استان شوند)

IMG-20160401-WA0008 IMG-20160401-WA0011

۴

حاج عبدی حاجی زاده دامدار دیگری است که سه راس از دامهایش تلف شده اند.

واحد پرواربندی گوساله ایشان که از فعالترین واحد های شهرک دامپروریست از تلفات مصون نماند.

ایشان از مسئولین جهاد کشاورزی برای حل مشکل حصار کشی دور شهرک و آسفالت خیابان ها درخواست همکاری جدی و سریع الوقوع کردند.

ایشان عدم رعایت بهداشت توسط برخی واحد ها را نیز در کنار کمبودها و نواقص زیرساختی اساسی شهرک دامپروری از عوامل سرعت گسترش بیماری عنوان کرده و  از مسئولین برای گازرسانی به شهرک تشکر کردند.

IMG-20160402-WA0006 IMG-20160402-WA0007

۵

ملک زاده عضو هیئت امنا و دامدار موفق شهرک دامپروری رامهرمز: تلفات سنگین بود.

این بیماری تب برفکی علائم جدیدی داشته گویا بیماری جدیدی بود که تلفات زیادی تحمیل کرد.

اداره دامپزشکی زحمت می کشد و از شش ماه قبل می دانست که استان های همجوار درگیر بیماری بودند. که میبایست به محض رسیدن بیماری به استان های همجوار به  مردم و دامداران هشدار جدی میدادند این درصورتی است که خود بنده پس از مشاهده بیماری در اولین واحد دامپروری به دامپزشکی مراجعه کردم و از آنها درخواست واکسن کردم.

ایشان آزاد شدن قیمت واکسن را یکی از دلایل سرعت گسترش بیماری عنوان کردند. که با گران بودن و عدم اطلاع مردم از شیوع بیماری خیلی ها اقدام به واکسیناسیون نکردند.

ملک زاده که حدود ۱۶۰ راس گاو نگهداری میکند و از دامداران موفق شهرک دامپروری است افزود:

رمز موفقیتش در کار را، واکسیناسیون به موقع، رعایت بهداشت محیطی، ضدعفونی مرتب و دوره ای، و سم پاشی متناوب برای ازبین بردن پشه و کنه که ناقل بیماری هستند بیان کردند.ایشان این عوامل را در ندادن تلفات در این بیماری موثر دانستند.

ایشان در پایان از عدم وجود لاشه سوز در شهرک دامپروری را معضل مهم دانسته که سگ های ولگرد با خوردن از گوشت لاشه ها و تردد در شهرک که حصار کشی نشده است باعث انتقال بیماری میشوند

ایشان از خاکی بودن خیابان های داخل شهرک گله مند بوده و افزودند هنگام بارندگی این خیابان ها دچار آب گرفتگی شده و تردد با مشکل روبرو میشود.

IMG-20160331-WA0023 IMG-20160331-WA0024 IMG-20160331-WA0025 IMG-20160331-WA0026 IMG-20160331-WA0027 IMG-20160331-WA0029 IMG-20160331-WA0030 IMG-20160331-WA0031 IMG-20160331-WA0032 IMG-20160331-WA0033

تهیه کننده: محمدمتین نجف زاده

انتهای گزارش/

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

۲ دیدگاه

  1. لطفا مانور بیشتری روی این قضیه بدین
    اخه خیلی از روستا ها هم تلفات دادن

  2. فروش خوراکدام وکاه نیشکربرای تمام دامدارهادرتمام استانهاازشرکت تولیدکننده ومعتبر۰۹۱۶۸۳۴۲۸۷۹-۰۹۳۶۴۱۸۰۴

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.